Csokis rétes
Elég 15 perc, hogy gyors és különleges desszertet készítsünk. Ilyen a csokis rétes is, könnyen elkészíthető és a töltelék is variálható.
Hozzávalók:
1 csomag rétes lap
20 dkg csokoládé
20 dkg babapiskóta
5 evőkanál barna cukor
4 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum
ízlés szerint tört dió, mogyoró, mandula
Elkészítés:
Helyezzük a babapiskótát zacskóba, majd görgessük át rajta a sodrófát párszor, így tördeljük kisebb, nagyobb darabokra. Tegyük ugyan ezt a csokoládéval is, felhasználhatunk maradék csokit, fehér vagy keserű csokoládét is.
Öntsük egy tálba az összetört alapanyagokat, adjuk hozzá a cukrot, tejet, rumot, vaníliás cukrot és a mandulát, majd keverjük össze.
Három darab réteslapot egymásra helyezünk, bekenjük olvasztott vajjal, megtöltjük a töltelék 1/3 részével és feltekerjük. Ezt a műveletet megismételve, három rétes rudat készítünk. A tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.