2017. júl 21.

Sárgabarackos gombóc

írta: xgleam
Sárgabarackos gombóc

Sárgabarackból nem csak lekvár, hanem gombóc is készülhet. A tésztája puha, könnyű és egyszerű összeállítani. Hölgyeim itt a sárgabarack szezon, gombócra fel!

sargabarackos_gomboc.jpg

Hozzávalók:

25 dkg túró

16 dkg liszt

6 dkg ráma

1 db tojás

1 tojássárgája

1 citrom reszelt héja

3 cl rum

csipet só

10-12 szem sárgabarack

Elkészítés:

A túrót áttörjük, majd az olvasztott Ramával, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, rumot, egy csipetnyi sót és a lisztet. Közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük.

sargabarackos_gomboc-01.jpg

Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. Az sárgabarackot megtisztítjuk és megmossuk.

A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 barack szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük.

Kivesszük, és az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Tálalásnál vaníliás cukorral elkevert porcukorral kínáljuk.

 

Szólj hozzá

gombóc desszert egyszerű édességek egyszerű ételek