Ribizlis muffin
Kedvelem a muffin recepteket, mert rendkívül változatos finomság és szinte gyerekjáték az elkészítése.
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg eritrit
1 tojás
2,5 dl tej
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
30 dkg ribizli
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A ribizlit mossuk meg, villa segítségével húzzuk le a szemeket, és tegyük félre.
Keverjük össze a lisztet, cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olajat és a citrom reszelt héját.
Csomómentesre dolgozzuk ki a masszát, majd ¾ részig, töltsük meg a tésztával, a muffin formákat. Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni. A kimért tésztába szórjuk a ribizli szemeket, nem kell lisztbe forgatni, nem fog lesüllyedni a gyümölcs.
Tegyük forró sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, de ellenőrizzük tűpróbával. A kihűlt süteményekről vegyük le a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.