2017. júl 01.

Kuszkuszos csokoládétorta

írta: xgleam
Kuszkuszos csokoládétorta

Bátran használjunk kuszkuszt, édes ételek elkészítéséhez is, hiszen könnyen elkészíthető és változatosan variálható.

kuszkuszos_csokolade_torta.jpg

Hozzávalók:

300 gramm kuszkusz

300 ml tej

150 gramm barna cukor

150 gramm keserű csokoládé

4 db tojás

100 gramm tört babapiskóta

100 gramm vaj

1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet, a cukor és citromhéj hozzáadásával. A kimért kuszkuszt tegyük tálba, majd a forró cukros tejet öntsük rá, fedjük le 15 percre, had szívja fel a folyadékot.A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját előbb keverjük ki a puha vaj felével, majd az olvasztott csokoládéval.

Közben a fehérjét verjük kemény habbá. Az összetört babapiskótát, dolgozzuk össze 50 gramm olvasztott vajjal és 1/2 dl tejjel.

Kenjünk ki vajjal, egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és terítsük szét a babapiskótát. 

Spatula segítségével keverjük össze a kuszkuszt és a csokoládés masszát, majd adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Öntsük a keveréket a babapiskótára és forró sütőben 170 fokon süssük 35-40 percig.

Tálalásnál díszíthetjük tört mogyoróval vagy pisztáciával, kínálhatunk mellé vanília fagylaltot és tejszínhabot is.

kuszkuszos_csokolade_torta-01.jpg

 

Szólj hozzá

torta desszert kuszkusz egyszerű édességek