Kuszkusz édesen
Sokszor használok kuszkuszt, habár édességet még nem készítettem ebből az alapanyagból. A recept gyorsan elkészül, egyszerű és mennyei.
Hozzávalók:
20 dkg kuszkusz
30 dkg túró
3 db tojás
2 evőkanál eritrit
1 evőkanál tejfől
30 dkg meggy
csipet fahéj
1/2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
Forraljunk fel 2 dl vizet, majd öntsük rá a kuszkuszra és hagyjuk állni 15 percig. Közben a túrót, a tojás sárgáját, a tejfölt, a citrom levét és héját, valamint az eritrit-et kikeverjük, majd az elkészült kuszkuszt is hozzá adjuk.
A tojásfehérjét, csipetnyi sóval, verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük bele a masszába. Egy kivajazott tortaformába öntjük, majd rászórjuk a fahéjas meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben, 35 perc alatt készül el. Tálalhatjuk porcukorral meghintve, de egy gombóc vanília fagylalt társaságában is remek csemege.