Olasz narancs torta
Elkészítése könnyű, nem szükséges méregetni a hozzávalókat. Nagyon puha és a narancs különleges ízt kölcsönöz a tortának.
Hozzávalók:
3 db tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál porcukor
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1 narancs reszelt héja és leve
Elkészítés:
Dolgozzuk a tojásokat a cukorral és a narancshéjával nagyon habosra. Adjuk hozzá a narancs levét, a sütőporral átszitált lisztet és egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk össze.
Öntsük a masszát egy 20 centiméteres átmérőjű, kivajazott kerek formába. Süssük 180 fokon, 20 percig, ellenőrizzük tűpróbával, ha szükséges süssük még öt percig.
Vegyük ki a sütőből, fordítsuk ki a tortát a formából, majd szórjuk meg porcukor és vaníliás cukor keverékével. Tálalásnál adhatunk mellé gyümölcs szószt, de önmagában is kitűnő édesség.