2017. máj 31.

Zúzapörkölt

írta: xgleam
Zúzapörkölt

Nem igazán vagyok nagy pörkölt fogyasztó, viszont nyáron a bográcsban elkészített pörkölt, egy pohár jófajta vörösbor kíséretében, lakmározásra inspirál és egy jól elkészített zúzapörkölt is nagy népszerűségnek örvend.

zuzaporkolt.jpg

Hozzávalók:

50 dkg kacsazúza

1 db paradicsom

1 db paprika

1 nagy fej vöröshagyma

1 evőkanál fűszerpaprika

1 evőkanál paprikakrém

1 teáskanál majoránna

2 evőkanál kacsazsír

2 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A zúzát alaposan tisztítsuk meg, a hártyát és a kemény inakat távolítsuk el. Mossuk meg váltott vízben és vágjuk kisebb darabokra.

A vöröshagymát szeleteljük kockákra, és a zsiradékon dinszteljük meg. Amint a hagyma megpuhult, tegyük rá a zúzát. Kissé pirítsuk át, húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a pirospaprikát, majd keverjük össze. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát és a paprikakrémet, majd közepes lángon főzzük puhára.

A főzés végén, a zsírjára pirult pörkölthöz adjuk a tejfölt és a majoránnát, forralunk még rajta és tarhonya vagy nokedli kíséretében tálaljuk.

Szólj hozzá

pörkölt zúzapörkölt egyszerű ételek