Zúzapörkölt
Nem igazán vagyok nagy pörkölt fogyasztó, viszont nyáron a bográcsban elkészített pörkölt, egy pohár jófajta vörösbor kíséretében, lakmározásra inspirál és egy jól elkészített zúzapörkölt is nagy népszerűségnek örvend.
Hozzávalók:
50 dkg kacsazúza
1 db paradicsom
1 db paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál paprikakrém
1 teáskanál majoránna
2 evőkanál kacsazsír
2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A zúzát alaposan tisztítsuk meg, a hártyát és a kemény inakat távolítsuk el. Mossuk meg váltott vízben és vágjuk kisebb darabokra.
A vöröshagymát szeleteljük kockákra, és a zsiradékon dinszteljük meg. Amint a hagyma megpuhult, tegyük rá a zúzát. Kissé pirítsuk át, húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a pirospaprikát, majd keverjük össze. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát és a paprikakrémet, majd közepes lángon főzzük puhára.
A főzés végén, a zsírjára pirult pörkölthöz adjuk a tejfölt és a majoránnát, forralunk még rajta és tarhonya vagy nokedli kíséretében tálaljuk.