2017. jún 04.

Epres gombóc

írta: xgleam
Epres gombóc

Az eper szezon legjobb desszertje, puha, könnyű és nagyon egyszerű összeállítani a tésztát.

epres_gomboc-01.jpg

Hozzávalók:

25 dkg túró

16 dkg liszt

6 dkg Ráma

1 db tojás

1 tojássárgája

1 citrom reszelt héja

csipet só

10-12 szem nagyobb eper

Elkészítés:

A túrót áttörjük, majd az olvasztott Ramával, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a lisztet. Közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük.

Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. Az epret megtisztítjuk és megmossuk.

A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 eper szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük.

epres_gomboc-02.jpg

Kivesszük, és az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Tálalhatjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral vagy eperszósszal.

Szólj hozzá

eper gombóc egyszerű édességek egyszerű ételek