2017. jún 11.

Cseh krémes

írta: xgleam
Cseh krémes

Aki egyszer elkészíti, az sosem mond le, erről a rendkívül finom kényeztetésről. A legfinomabb, legpuhább, és a legkedveltebb sütemény az asztalunkon.

 cseh_kremes-01.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:

40 dkg liszt

15 dkg zsír!

3 evőkanál porcukor

2 db tojás sárgája

2 dl tejföl

1 csomag sütőpor

Krémhez:

1 liter tej

7 evőkanál liszt

25 dkg vaj

25 dkg porcukor

1 evőkanál kakaó

2 csomag vaníliás cukor

1/2 citrom leve

1 löttyintés rum

1 tábla keserű csokoládé

Elkészítés:

A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverjük, jól meggyúrjuk, három felé osztjuk. Egy tepsi hátlapján, egyenként kisütjük a lapokat. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt elkészül. Vigyázat, könnyen törik!

A hét evőkanál lisztet, 1,5 dl tejjel csomó mentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, amint felmelegedett a tej, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztes masszát és alacsony tűzön, sűrűre főzzük. Félre tesszük és hagyjuk kihűlni. Közben a vajat, a cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémet hozzáadva, tovább keverjük. Az elkészült krémet két felé osztjuk, az egyik felébe teszünk 2 csomag vaníliás cukrot és a fél citrom levét. A másik felébe belekeverjük a kakaót és a rumot.

Az alsó lapra tesszük a kakaós krémet, rátesszük a középső lapot, erre kerül a vaníliás krém, végül a harmadik lappal befedjük. A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

Hosszadalmas ugyan, de a lapokat előre is meglehet sütni, a krémmel való megtöltés után, még pár órát, várni kell a szeleteléssel.

Szólj hozzá