Csirkenyársak zsályával
Aki manapság grillezni akar, nem csak kolbászról gondoskodik. A ropogósra grillezett csirke, csak sejteti, hogy mi minden készíthető a grillen.
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell szeletelve
10 szelet jófajta sonka
2 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
só, bors
zsálya levél
Elkészítés:
A húst hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk, sóval és borssal meghintjük. A zsályát leöblítjük, nagyobb szeletekre vágjuk.
A joghurtot összekeverjük a tört fokhagymával, adunk hozzá három evőkanál olívaolajat, a szeletelt zsályát és sót.
A hús szeleteket, vékonyan bekenjük a joghurtos páccal, majd hűtőbe tesszük, legalább egy órára.
A sonkára fektetjük a hússzeletet, a hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük és három egyforma, darabra vágjuk. Nyársra tűzzük, és olajjal megkenjük. Forró grillre téve 8-10 percig grillezzük.
Kínáljunk mellé salátát, tzatzikit vagy grillen sütött burgonyát.