2017. jún 05.

Csirkenyársak zsályával

írta: xgleam
Csirkenyársak zsályával

Aki manapság grillezni akar, nem csak kolbászról gondoskodik. A ropogósra grillezett csirke, csak sejteti, hogy mi minden készíthető a grillen.

csirkenyarsak_zsalyaval.jpg

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell szeletelve

10 szelet jófajta sonka

2 dl natúr joghurt

2 gerezd fokhagyma

só, bors

zsálya levél

Elkészítés:

A húst hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk, sóval és borssal meghintjük. A zsályát leöblítjük, nagyobb szeletekre vágjuk.

A joghurtot összekeverjük a tört fokhagymával, adunk hozzá három evőkanál olívaolajat, a szeletelt zsályát és sót.

A hús szeleteket, vékonyan bekenjük a joghurtos páccal, majd hűtőbe tesszük, legalább egy órára.

A sonkára fektetjük a hússzeletet, a hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük és három egyforma, darabra vágjuk. Nyársra tűzzük, és olajjal megkenjük. Forró grillre téve 8-10 percig grillezzük.

Kínáljunk mellé salátát, tzatzikit vagy grillen sütött burgonyát.

Szólj hozzá

egyszerű húsételek egyszerű ételek