Őszibarack saláta Sárréti chili szósszal
Kipróbálhattam pár üvegcse Sárréti chili szószt. Ennél a receptnél a „leteper” nevű vadonatúj szószt használtam, ami jó példa az eper és chili varázslatos találkozására.
A “leteper” illatáról, a zamatos, lédús tavaszi eper jutott eszembe. Intenzív illata mellett, első kóstolásra az aromája is a tavaszt hozza vissza, majd pár pillanat múlva a chili gyengébb ereje is megjelenik. Tökéletes párosításának köszönhetően, nagyszerű ízvilággal rendelkezik. Bátran ajánlom sültek mellé, salátákba, mártogatósnak. Az eper és chili kombinációja kulináris élményben részesít, egy valódi illat, íz, és boldogságbomba!
Hozzávalók:
1/2 fej jégsaláta
20 dkg kígyóuborka
2 db őszibarack
100 gramm mini mozzarella
Öntet:
1/2 narancs leve
1/2 citrom leve
2 ek. olívaolaj
1 tk. leteper chili szósz
1 mk. barna cukor
csipet só
Elkészítés:
A salátát, uborkát és a barackot mossuk meg, majd papírtörlővel itassuk fel a vizet. Tegyük egy tálba a csíkokra szeletelt salátát, adjuk hozzá a kockára vágott uborkát, őszibarackot és tépkedjük rá a mozzarellát.
A salátaöntethez, a narancs és citrom kifacsart levét keverjük össze az olívaolajjal, adjuk hozzá a chili szószt, sót, cukrot és alaposan keverjük össze. Az öntetet locsoljuk a salátára, forgassuk át, és nagyjából 30 percre, tegyük hűtőbe. Önmagában fogyasztva vagy sültek mellé szervírozva is a legjobb választás.