2017. aug 10.

Görögdinnyés granita

írta: xgleam
Görögdinnyés granita

A tomboló forróságban semmi sem esik jobban, mint egy hűsítő jeges finomság. A görögdinnyés granita, egy édes, kristályos, gyümölcsös jégpehely, ami ráadásul minimális erőfeszítéssel készíthető és nagyon hamar fogy el.

gorogdinnyes_granita.jpg

Hozzávalók:

60 dkg görögdinnye kockára vágva

1 dl víz

3 evőkanál barna cukor

1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

Mérjük ki az 1 dl vizet, adjuk hozzá a barna cukrot és forraljuk fel. Ha kihűlt, tegyük turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt. Turmixoljuk simára, majd az elkészült, gyümölcsös folyadékot öntsük egy jénai tálba és tegyük fagyasztóba.

Egy óra elteltével, egy villa segítségével kapargassuk meg a tetejét, majd toljuk vissza a fagyasztóba. Egy óra múlva, ismét kapargassuk meg a tetejét, ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet.

Ezt követően tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.

Szólj hozzá

desszert egyszerű granita édességek egyszerű ételek